ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΘΑΓΕΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ-ΙΘΑΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο EZLN ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ MORELOS, PUEBLA ΚΑΙ TLAXCALA

ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΘΑΓΕΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ-ΙΘΑΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο EZLN ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ MORELOS, PUEBLA ΚΑΙ TLAXCALA

Νοέμβριος 2020

Προς το Λαό του Μεξικού

Προς τους Λαούς του κόσμου

Προς την εγχώρια και διεθνή Έκτη

Προς τα Μέσα Ενημέρωσης

Το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο-Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης και ο EZLN,  καταγγέλλουμε το δειλό εκτοπισμό των συντρόφων του καταυλισμού αντίστασης στο San Pedro Apatlaco, της πολιτείας Morelos, από την Εθνοφυλακή, τα ξημερώματα της 23ης  Νοεμβρίου, με στόχο την παράνομη επανέναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού που μεταφέρει το νερό του ποταμού Cuautla στο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο της Huexca.

Με τί κυνισμό η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που ισχυρίζεται πως κυβερνά αυτή τη χώρα, υπακούει στα αφεντικά της, το μεγάλο κεφάλαιο.  Με τί κυνισμό οι ένοπλες δυνάμεις, υπό τις διαταγές του επιστάτη, βιαιοπραγούν εναντίον των κοινοτήτων, με σκοπό να κλέψουν το νερό του ποταμού Cuautla από τους αγροτικούς λαούς της Ayala, και να το παραδώσουν, στις  εταιρίες που θα επωφεληθούν από το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Morelos, όπως οι  Elecnor και Enagasa, στις οποίες εκχώρησε τον αγωγό του φυσικού αερίου˙  όπως οι Bonatti και Abengoa, που θα κατασκευάσουν τον αγωγό και το θερμοηλεκτρικό εργαστάσιο στην Huexca˙  όπως οι Saint Gobain, Nissan, Burlington, Continental και Gas Natural del Noreste, που θα αποκομίσουν κέρδη από την κατανάλωση του φυσικού αερίου.

Μέσω του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Morelos, οι ένοπλες δυνάμεις και η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, κλιμακώνουν την καταστολή – πραγματοποιώντας ακόμα και πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών – και την επιβολή της ενεργειακής υποδομής, που βασίζεται στην καταστροφή και την λεηλασία του εδάφους των ιθαγενών λαών.  Πάνω στο αίμα των δικών μας ανθρώπων, όπως του  συντρόφου Samir Flores Soberanes, εκμεταλλεύονται τη φύση, επιτρέποντας στα αφεντικά του πολυεθνικού κεφαλαίου, να καταστρέψουν τα βουνά με τις εκχωρήσεις εξόρυξης και την παραχώρηση του νερού  στους βιομηχανικούς διαδρόμους των περιοχών Cuautla, Yecapixtla, Cuernavaca   και όλης της περιφέρειας, στις πολιτείες Morelos, Puebla και Tlaxcala. Με τί κυνισμό και ατιμωρησία ο επιστάτης, που ισχυρίζεται πως κυβερνά από τη θέση της ομοσπονδιακής αρχής, διατάζει να ποδοπατηθεί το υποτιθέμενο κράτος δικαίου, παραβιάζοντας οκτώ δικαστικές αποφάσεις για αναστολή του έργου των υδαταγωγών,  με το οποίο επιχειρείται η υφαρπαγή και μόλυνση του νερού από το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο της Huexca, καθώς και άλλων δύο αποφάσεων αναστολής ενάντια στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου στους πρόποδες του ιερού ηφαιστείου Popocatepetl, και στην μόλυνση του ποταμού Cuautla, στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Morelos.

Για όλα τους παραπάνω λόγους και για την κλιμακούμενη ένταση και την παραβίαση των κανόνων δικαίου, θεωρούμε υπεύθυνες την κακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την κακή πολιτειακή κυβέρνηση του Morelos για οποιαδήποτε καταστολή ή απόπειρα εναντίον των συντρόφων και συντροφισσών που αγωνίζονται και αντιστέκονται ενάντια σε αυτό το μεγαπρόγραμμα του θανάτου. Ειδικότερα απευθύνουμε κάλεσμα αλληλεγγύης στο Μέτωπο των Λαών για την Υπεράσπιση της Γης και του Νερού των πολιτειών Morelos, Puebla και Tlaxcala.

Με εκτίμηση

Νοέμβριος 2020

Για την Ολική Ανασυγκρότηση των Λαών Μας

Ποτέ Πια ένα Μεξικό χωρίς Εμάς

Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο-Ιθαγενικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης

Ζαπατιστικός Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης

Μεξικό, Νοέμβριος 2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.